Kilencven napos ebzárlatot hirdettek Szerencsen

2016 február 16., kedd 14:24
42

Február 10-én veszettség vírusát mutatta ki egy őrkutyák által megfojtott rókában a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal állategészségügyi igazgatósága, ezért a borsodi kormányhivatal Szerencs teljes közigazgatási területére azonnali ebzárlatot rendelt el a , ami 90 napig tart. A veszettség veszélyes betegség, amely állatra és emberre egyaránt áttevődhet és akár halálos agy- és gerincvelő gyulladást okoz, ráadásul gyógykezelni nem lehetséges. A kimutatott vírus genetikailag távol áll a 2013-14-es járványkitöréstől, így valószínűleg "vírusbehurcolással" került az országba. 

Az zárlat ideje alatt minden kutyát és macskát elzárva, illetve pórázon kell tartani, úgy, hogy azok más állatokkal vagy emberrel ne érintkezhessenek. Csak a védőoltással rendelkező speciális képzettségű kutyák kapnak felmentést a zárlat alól. Szerencsről kizárólag érvényes védőoltással, vagy negatív eredményű vizsgálatot követően lehet állatot kivinni. 

 (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt