Már eltűnése napján megölték a dunaföldvári vállalkozót

2016 február 16., kedd 11:58
88

Sajtótájékoztatón számolt be a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese arról a dunaföldvári gyilkosságról, aminek 

egyik gyanúsítottja Gál Roland, fideszes önkormányzati képviselő. 

Molnár Gábor elmondta, hogy a 41 férfit 2013. május elsején bántalmazták dunaföldvári otthonában, és a helyszínen belehalt a sérüléseibe. Az emberöléssel három embert gyanúsítanak, köztük Gált, mindannyian előzetesben vannak már. A vállalkozó eltűnését testvére jelentette be pár nappal később, ekkor a rendőrök hiába találtak több ellentmondást is, végül nem nyomoztak gyilkosság miatt. 

A főkapitány-helyettes elmondta, hogy február 14-én Dunaújvárosban, egy Petőfi utcai ház területén kutattak a holttest után, amelyet a ház pincéjében tetemkereső kutya észlelt. Az áldozat két-három köbméternyi építési törmelék és beton alatt volt, amelyre később egy épületet is emeltek. Az eddigi információk szerint a holttestet még a gyilkosság napján vitték oda. 

Vallomástételről egyelőre nem tudni, de a Molnár szerint a rendőrség birtokában személyi és tárgyi bizonyítékok is vannak, de ezekről bővebben nem beszélt. 

Gál Roland 2006 óta dunaújvárosi fideszes önkormányzati képviselő, a városi közgyűlés közbiztonsági bizottságának is vezetője volt. Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője múlt pénteken közölte: felfüggesztették a képviselő párttagságát. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt