Újra lehet közvetlen repülőjárat Magyarország és az USA között

2016 február 16., kedd 13:19

A magyar külügyminiszter Texasban tárgyalt, ahol kifejezte vágyát a magyar-amerikai gazdasági kapcsolatok fellendülése iránt. Vendéghez illő módon a kormányt ért korrupciós vádakat ezúttal nem hozta fel, viszont sokat dicsérte a már működő együttműködéseket a két ország között. 

Szijjártó Péter, itt még a Fidesz-kongresszuson. 

Szijjártó üzletvezetőkkel tárgyalt, megállapodást írt alá Dallas polgármesterével, majd kiselőadást tartott az Egyesült Államok és az Európai Unió között megtárgyalás alatt álló szabadkereskedelmi egyezményről. Utóbbit a magyar kormány támogatja, viszont vannak kérdések, amiben nem engednek: ilyen például a választott bíróságok szerepe és a GMO-mentesség. 

 A külügyminiszter szerint annyira jól mentek a beszélgetések, hogy a szolgáltatási ágazatban és autóiparban máris plusz 500 munkahellyel számol. A további potenciális befektetőkkel való beszélgetéseken pedig részt vesznek az American Airlines vezetői is, mert várhatóan újraindulnak a közvetlen légiforgalom a két ország között, ami Szíjjártó szerint a hasító magyar turisztikai számoknak köszönhető. 

(MTI)