A francia nagykövet szerint Európának szüksége van a menekültekre

2016 február 17., szerda 18:40
113

A Magyar Nemzetnek adott interjút Franciaország budapesti nagykövete, Éric Fournier, aki szerint a november 13-i párizsi merényletek után sincsen félelem az országban. Hanem ahogy Európa is, úgy Franciaország is 

"szilárd akarattal harcol a terrorizmus ellen."

Fournier szerint az 500 milliós Európába érkező 1 millió menekülttől sem kell tartani és 

"a nyugati országoknak mindenképpen szükségük van elöregedő társadalmuk megfiatalítására."

A menekültválság legnagyobb problémája a nagykövet szerint

"az európai politikák koordinálása. Ez most nem a nemzetállamokon múlik, az Európai Unió egészének kell közösen fellépnie, például a külső határok megerősítése érdekében. A közös cél érdekében koordinált lépésekre van szükség, mégpedig konzultációkon keresztül. Egyedi lépéseknek nincs értelmük akkor, ha közös a probléma."Arra kérdésre, hogy a Párizsban megtörténhet-e még egyszer egy olyan támadás mint ősszel, a nagykövet úgy válaszolt, hogy 

"Franciaország fokozta a fellépést az iszlamisták, a terrorista elemek ellen, jószerivel az egész világra kiterjedően, és azt várjuk el, hogy a többi európai állam is tegyen meg legalább annyit, amennyi tőlük telik."

Éric Fournier szerint a radikális eszmék ellen egyszerűen a közoktatással kell harcolni. 

"Az a legfontosabb, hogy mindenki hozzá tudjon jutni az alapvető tudáshoz, mivel egyre nagyobb ismerethiánnyal, valamint a fanatizmussal találjuk szembe magunkat."

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt