10 hasznos tipp és trükk a kockás ing viseléséhez

divat
2016 február 18., 11:43
comments 105

Bruce Springsteen, Neil Young, Sophie Marceau, Orbán Józsi - se szeri, se száma azoknak a hazai és nemzetközi színtéren is ismert (és elismert!) sztároknak, akikhez szinte hozzánőtt a kockás ing.

Például:

photo_camera A Boss a Tussaud-féle panoptikumban

Illetve:

photo_camera Sophie Marceau, a francia nemzet nagyasszonya

Nemzetközi divatszakértők körében köztudott, hogy a kockás ruhadarabok valójában soha nem mennek ki a divatból - vannak ugyan időszakok, hogy kevesebbet látni belőlük az utcán, de időről időre visszatérnek, hiszen nem kell ahhoz Stefano Gabbanának lenni, hogy belássa az ember: 

a kocka öltöztet.

photo_camera

Ugyanakkor egyáltalán nem mindegy, hogyan, mikor és mivel viseljük a kockás inget! Fontos az évszak, sőt a napszak is, nem beszélve az alkalomról, illetve az egyéb ruhadarabokkal és kiegészítőkkel való rafinált párosításról. Ha ezeket az egyszerű, a mindennapi életből vett példákkal illusztrált tanácsokat megfogadod, könnyedén megfelelhetsz bármilyen nyakatekert dress code-nak, legyen az formal, semi-formal, casual vagy akár smart casual!

1. Az alkalomhoz illő mintázat

photo_camera

Kocka, kocka, de egyáltalán nem mindegy, milyen kocka! Ünnepélyes alkalmakhoz, nyilvános beszédek előadásához válassz szolid, apró kockás mintázatot. Az inget (blúzt) feldobhatod valamilyen dögös kiegészítővel, mint a műszőrme gallér vagy egy jól szabott mellény, ami még jobban kiemeli a kockáidat. 

2. Ügyelj a helyes színválasztásra!

photo_camera

Pártrendezvényre válassz visszafogott színeket, mert a csiricsáré színösszeállítás köztudomásúlag csökkenti a választói bizalmat. A kockák legyenek aprók, a zakó egyszínű (és semmiképpen sem kockás!), a nyakkendőt felejtsd el, és már kész is a smart casual összeállítás. Ezt a kombót a Design Terminálban is bátran bevállalhatod, amíg be nem zárják.

3. Kockásban is lehetsz sportosan elegáns, mégis fiatalos!

photo_camera

Ha ismert sportolók körében forgolódsz, nagyszerű választás a mez színével harmonizáló kockás ing. Ha veszel alá egy fehér pólót, az már a "smart" irányába tereli a lookot, póló nélkül viszont lezserebb, közvetlenebb hatást érhetsz el. 

4. Az alkalomhoz illő színválasztás

photo_camera

A tiritarka, vidám színű kockás ing miatt könnyen bohócnak nézhetnek, ezért ha komolyan veszed magad, érdemes visszafogott színeket választani. Asszonyveréshez és egyéb különleges programokhoz érdemes pasztellbe hajló, földes színeket választani!

5. Accessorize, accessorize, accessorize!

photo_camera

Gianni Versacénak tulajdonítják a mondást, miszerint a kockás ing jópofa kiegészítő nélkül letépett karú óriás. Ha csak teheted, dobd fel a kockás inget valamilyen divatos kiegészítővel. Szendvicsben táncoláshoz például tökéletes egy rikító zöld, a vállon keresztbevetett pulóver. 

6. A kocka fiatalít!

photo_camera

Ez a divatos, konszolidáltan elegáns kombó a fehér pincérzakóval még a Saint Tropez-i mólón is megállná a helyét, nemhogy egy fiatalos könnyűzenei fesztivál VIP-részlegében. Az összeállításra a dízszsebkendő leheli rá az úgynevezett "final touch"-ot. 

7. Ne feledd: a kockás ing a pokolban is kockás ing

photo_camera

Börtönbe, fúrótoronyba és kórházba válassz visszafogott, nem hivalkodó színösszeállítást, amit feldobhatsz egy aviator style bőrdzsekivel és egy hozzá stílusban passzoló pörgekalappal. 

8. Ügyelj a harmóniára!

Egy normcore álruhába bújt szuperhős (Fotó: Orbán Viktor / Facebook)
photo_camera

Nem egyszerű az inged kockáival színben harmonizáló kanapét találni. Ha nem megy, keress meg egy stylistot, akinek ez a szakmája, ő biztosan tud majd segíteni. A közhiedelemmel ellentétben a babarózsaszín nem férfiatlan, ellenkezőleg: a bátrak sportja. 

photo_camera

Akkor se csüggedj, ha csak egyetlen kockás inged van, hiszen ugyanaz az ing a legkülönbözőbb alkalmakkor is megállja a helyét!

photo_camera

Egy jól szabott zakó, aminek az alsó gombját az etikett szerint begombolatlanul hagyjuk, a legviseletesebb kockás inget is újjá varázsolja. 

9. A kocka nem csak az ingnek áll jól!

photo_camera

Kevesen gondolnák, hogy egy divatos felöltő is lehet kockás, főleg ha az ember azt igyekszik bizonyítani, hogy nem tiltották ki az Egyesült Államokból. Az oversized karóra, a lila, V-nyakú pulóver és a Wall Street Journal a Capitoliummal a háttérben a magabiztos, hiteles kormánytanácsadó képét sugallja. 

Mint ahogy ez is itt:

photo_camera

10. Ha pedig a tököd tele ezzel az egésszel:

photo_camera

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.