Előzetesbe került egy nyíregyházi kollégiumi tanár, mert diáklányokat zaklatott

bűnügy
2016 február 18., 13:02
comments 58

A tanárt személyi szabadság megsértése, valamint két rendbeli szeméremsértés vétsége miatt helyzte előzetes letartóztatásba a bíróság. 

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója az elsőfokú bíróság tárgyalás-előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb március 13-ig rendelte el a fogva tartást.

Nyíregyházi Törvényszék szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a határozat a gyanúsított és védője fellebbezése miatt nem jogerős.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított kollégiumi tanárként dolgozik az egyik nyíregyházi szakközépiskolában, ahol a 18 évet be nem töltött sértetteket több alkalommal átölelte, és a 2015-2016-os évben rendszeresen kapcsolatot kezdeményezett egy közösségi oldalon keresztül, bizalmas üzeneteket küldött a fiataloknak. A sértettek nyíltan nem merték visszautasítani a gyanúsított közeledését, mert attól tartottak, hogy az hátrányt okoz számukra a kollégiumban, illetve az iskolában.

A bíróság szerint a cselekmények jellege és az elkövetés körülményei miatt megalapozottan feltételezhető, hogy a gyanúsított további sértettek sérelmére is követett el hasonló bűntetteket, vétségeket. Továbbá szabadlábon hagyása esetén a tevékenységét folytatná, illetőleg a sértettek és a tanúk befolyásolásával nehezítené, veszélyeztetné a bizonyítás menetét. A bíróság minderre tekintettel rendelte el az előzetes letartóztatást.

Az RTL Klub Híradója szerint a 60 éves tanár viselt dolgai úgy derültek ki, hogy a múlt héten az egyik diáklány öngyilkossággal fenyegetőzött. Mentőt hívtak hozzá, kórházba került, ahol az őt ellátó pszichológusnak mesélt a tanárról. A lányt szülei azonnal kivették az iskolából, és a kollégiumból is. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.