A gázai főmufti szerint addig, amíg nem rondítod el ezzel a nejed, az asszonyverés kifejezetten erősíti a házasságokat

2016 február 19., péntek 11:01
255

"A Próféta azt mondja: Ne üsd az arcát és ne csúfítsd el. Másképp fogalmazva, ne verd össze annyira, hogy rád kelljen hívni a rendőrséget, vagy hogy eltörje a kezét és vérezzen, vagy hogy megronduljon az arcan. Nem. A verésnek nem az a célja, hogy eltorzítsd, hogy árts neki, hogy leépítsd. A verésnek olyannak kell lennie, mint egy tréfának. Viccesen kell megverni [az asszonyt]".

Ezeket a tanácsokat adta a helyes asszonyverésről a Palesztin Hatóság hivatalos tévéműsorában a Gázai-övezet legfőbb vallási vezetője, Haszan al-Laham főmufti.

Al-Laham szerint egy jó verés csak erősíti a párkapcsolatot. Bár az is igaz, hogy szerinte nem kell egyből megverni az asszonyt, ha nem úgy teljesít, ahogy azt az ura várja.

"Allah megoldást teremtett erre: előbb figyelmeztesd, aztán különülj el, aztán verd meg, aztán hívj közvetítőket a családodból és a családjából" - sorolta a családi konfliktusok kezelésének lépéseit. Válásra csak azután kerülhet sor, ha a verés és a családi közvetítés már nem segített. (Via International Business Times)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt