A Saul fiát bemutatják Dél-Afrikában

FILM
2016 február 19., 13:13
comments 44
  • Fokvárosban is vetítik Nemes Jeles László Oscar-díjra jelölt alkotását, a Saul fiát.
  • A vasárnapi bemutatón magyar kiállítás is nyílik Dél-Afrika egyik legnagyobb városában.

Az afrikai kontinens legfontosabb kulturális központjaként számon tartott Fokvárosban komplex magyar művészeti programon lesz Nemes Jeles László Golden Globe-díjas filmjének dél-afrikai premierje.

A Cape Town Art Fair idején megtartandó bemutatót egy különleges kiállítás megnyitója egészíti ki: a budapesti 2B Galéria által létrehozott Waldsee 1944 művészeti projekt kb. 100 művész alkotásaiból mutat be válogatást a filmpremiernek is otthont adó Fugard színházban – közölte az MTI-vel az Art Market Budapest.

A fokvárosi eseményre a pretoriai magyar nagykövetség szervezésében, a Dél-afrikai Holokauszt Központtal együttműködésben, az Art Market Budapest nemzetközi kortárs képzőművészeti vásár kezdeményezésére és együttműködésével kerül sor. A filmbemutatón köszöntőt mond Király András, Magyarország dél-afrikai nagykövete és Richard Freedman, a Dél-afrikai Holokauszt Központ igazgatója. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.