Hét évet kapott a kamuviagrával kereskedő volt fideszes képviselő

Első fokon hét év fegyházra ítélte a Gyulai Törvényszék V. Viktor volt fideszes békéscsabai önkormányzati képviselőt, a jogi és ügyrendi bizottság egykori elnökét, aki egy bűnszervezet élén éveken keresztül nagykereskedelmi mennyiségben terjesztett Indiából és Kínából beszerzett gyógyszerkészítményeket - írja a Népszabadság

Az importált, többnyire potencianövelőként és testsúlycsökkentőként továbbadott cuccok részben illegálisak, részben hamisak voltak.  

A több mint 1,2 millió darab hamis illetve illegális tabletta nagyrészét értékesítették. Az éveken keresztül behordott rakomány összértéke meghaladta az 1,6 milliárd forintot. A vád szerint az  interneten is hirdetett kamugyógyszereket 70 országban terítették illegálisan, a hamis tablettákat olyan jellegzetes csomagolásokban árulták, mint például a potencianövelő Viagrát. 

Gyógyszergyárak, mint a Pfizer és a Bayer Hungária összessen kábe 700 millió forintos polgárjogi igényt is jelentettek a vádlottakkal szemben. V. Viktort hét év fegyház mellett 65 milliós vagyonelkobzásra, feleségét hat évre és 57 milliós vagyonelkobzásra ítélte a törvényszék. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.