Kikéri magának a diákolimpikon, hogy Balog Zoltán velük példálózik a Facebookon

2016 február 19., péntek 17:08

Balog Zoltán ma fehér ingben, diákolimpikonok gyűrűjében készült szelfikkel üzent a tiltakozó tanárok és diákok hadának, hogy nem a ruha teszi az embert, és van az országban még megannyi derék fiatal sportoló, aki nem flannelingben, hanem eredményekben méri a teljesítményt.  A poszt nagyon nem jött be Békés Gáspár diákolimpikonnak, aki azzal kontrázott: visszautasítja, hogy a propagandgépezet részévé teszi őket a hatalom, miközben egyáltalán nincsenek megbecsülve. Nem kapnak pluszpontot a selejtezős részvételért, vagy helyezésért, miközben az OKTVA első tíz helyezettje plusz száz pontot kap, a sportolimpikonok pedig ötszázat.  

Szerinte a média - beleértve a közmédiát - nem foglalkozik velük, miközben a valós teljesítmény nélküli celebeket ünnepli az ország. Azt írja, épp ezért az a minimum, hogy 

ne használjanak fel minket propagandacélokra! Mintha mi, a "fehér inges diákok" persze tudnánk, hogy minden a legnagyobb rendben van! 

Békés Gáspár bejegyzésének teljes szövege:

"Én diákolimpikonként visszautasítom, hogy az állami propagandagépezet részévé tegyenek minket! Csak hogy tisztázzuk mennyire is becsül meg minket az állam:

Egyetlen pluszpont sem jár az egyetemi felvételin a diákolimpiáért, se az országos selejtezőért, se a részvételért, se az éremért, míg az OKTV első tíz helyezettje plusz száz pontot kap. A sportolimpikonok pedig ötszázat, és egy úszó például elmehet orvosira. Természetesen a kisebb hazai sportversenyekért is jár nyolc-tíz pont estenként.

Emellett semmilyen említést nem tesz rólunk a média, beleértve az államit is, míg minden huszadrangú celeb nevét ismeri a fél ország. Minket nem vár a reptéren ujjongó tömeg, amikor éremmel térünk haza. Éppen ezért az lenne a minimum, hogy legalább ne használjanak fel minket propagandacélokra! Mintha mi, a megbecsült “fehér inges diákok” persze tudnánk, hogy minden a legnagyobb rendben van.

#kockásolimpikonok"

(Átlátszó Oktatás)