Mesterbűnözőt fogtak Kiskunfélegyházán

bűnügy
2016 február 19., 05:42
comments 40

Egy kiskinfélegyházi áruház parkolójában ütöttek rajta szerda kora este a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának kommandósai a 28 éves S. Norberten. Korunk mesterbűnözője összetett trükkel próbálta átverni 39 éves áldozatát, egyben ismerősét.

A sértett február 9-én kapott egy névtelen levelet, amiben tartozására hivatkozva 14 milliót követelt tőle egy ismeretlen. A levél utasításai szerint a tartozást készpénzben kellett volna megfizetni egy szeméttárolóban elhelyezve.

A sértett ekkor kért tanácsot S.-től, aki arra biztatta, hogy dobja a kukába a pénzt, és ne szóljon a rendőröknek. Még pénzbeli segítséget is ajánlott.

A sértett másnap mégis inkább a rendőröktől kért segítséget, akiknek a gyanúja a segítőkész S.-re terelődött.

Már csak azért is, mert időközben S. elhitette barátjával, hogy már ki is fizette helyette a tartozást, így a sértett már neki tartozik. Fel is szólította, hogy mielőbb rendezze ezt.

A kiskunfélegyházi rendőrök felkérése alapján a kommandósok az első részlet átadásakor, február 17-én 17 óra 10 perckor fogták el az immár gyanúsított S.-t, aki gyanúsítotti meghallgatása során beismerő vallomást is tett. (Via Police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.