Pedagógusok sztrájkbizottsága: Ismerjük és betartjuk a törvényeket, és azokat a politikusok is tartsák tiszteletben

A pedagógusok sztrájkbizottsága mindaddig folytatja a tárgyalásokat a kormány képviselőivel, ameddig lát reményt a megegyezésre a köznevelés vitás kérdéseiben, de visszautasítja azokat az „alaptalan politikai nyilatkozatokat”, amelyek a kormányzó párt részéről az elmúlt napokban elhangzottak.

A sztrájkbizottság az MTI-hez juttatta el az állásfoglalását: ismerik és betartják a törvényeket, és elvárják a nyilatkozó politikusoktól, hogy azokat ők is tartsák tiszteletben. A sztrájkot megelőző tárgyalások ugyanis törvényből levezethető szakszervezeti jogok, illetőleg kormányzati kötelezettségek.

A tárgyalási készségük fenntartása mellett a leghatározottabban visszautasítják azokat a megalapozatlan vádaskodásokat, alaptalan politikusi nyilatkozatokat, amik a kormányzó párt legkülönbözőbb állami, parlamenti tisztségeket betöltő tagjai részéről az elmúlt napokban elhangzottak.

A pedagógusok sztrájkbizottsága várja, hogy a kormány képviselői – ígéretüknek megfelelően – küldjék el azt a megállapodás-tervezetet, ami a további tárgyalások alapjául szolgál, és aminek elkészítésére február 17-ei határidővel vállalkoztak.

A sztrájkbizottság a leghatározottabban visszautasítja azokat a nyilatkozatokat, amik azt állítják, újabb béremelést követelnek a pedagógusoknak. A követelésük az oktató-nevelő munkát segítőkre vonatkozik.

A közleményben visszautasították azt az állítást is, hogy bárki a gyerekekkel „zsarolná” a kormányt, követelései közvetlen módon vagy közvetve kapcsolódnak a gyermekek, tanulók érdekeihez. (MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.