1000 menekültet telepítenek ki Calais-ból

külföld
2016 február 20., 19:56
comments 125



Nagyjából 1000 menekültnek és bevándorlónak el kell hagynia az észak-franciaországi Calais-ban létesült tábort, másik nevén a "dzsungelt", ami eddig lakóhelyükként szolgált. Calais a Franciaországot Nagy-Britanniával összekötő alagút bejáratánál fekszik. 

A "dzsungelben" 4000 migráns él, de a város környékén összességében akár 10 000-en is lehetnek. Annak reményében táboroznak itt, hogy valamikor át tudnak kelni a csatornán és eljutnak Angliába. Az érintettek most három napot kaptak, hogy elhagyják ideiglenes otthonaikat. 

A kitelepítés oka, hogy a calais-i önkormányzat máshol, fűtött konténerekben szeretné elhelyezni a menekülteket és migránsokat, mert a polgármester szerint a jelenlegi áldatlan állapot - tömeges sátrazás, rozoga viskók méltánytalan - mind a városra, mind a táborban lakókra nézve. Ez azonban nem lesz egyszerű, ugyanis az itt élők már kialakították életüket a "dzsungelben", ahol már működnek saját éttermeik, iskoláik, templomaik is.

(Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.