A szlovákok is kerítést terveznek

külföld
2016 február 20., 14:48
comments 117
Orbán Viktor és Robert Fico szlovák miniszterelnök egy 2014-es pozsonyi találkozón.
photo_camera Fotó: MTI / EPA / Jozef Jakubco

Robert Fico szlovák miniszterelnök szombaton a TA SR szlovák hírügynökségnek nyilatkozva arról beszélt, hogy az osztrák menekültpolitika változásai lépésre kényszeríthetik Szlovákiát is. 

Ausztria úgy döntött, egy nap legfeljebb 3200 menekültkérőt enged belépni az ország területére és ez idő alatt maximum 80 menedékkérelmet fogad el. Fico szerint az osztrák lépés biztonsági kockázatot jelent Szlovákiára nézve, mert a feltorlódó tömegek könnyen lehet, hogy feléjük veszik majd az irányt, hogy Szlovákián keresztül jussanak el Németországba.

„Emiatt készek vagyunk műszaki akadályokat állítani és egyéb eszközökkel is biztosítani a szlovák-magyar-osztrák határhoz közeli térséget, megakadályozni az illegális migránsok beáramlását országunkba." - mondta a szlovák miniszterelnök, aki elrendelte a Magyarország felőli zöldhatár ellenőrzésének szigorítását is. 

(Népszabadság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.