Egy különösen ronda kabát buktatta le a kecskeméti tolvajokat

2016. január 18-án Kecskeméten, a Vasút utcában egy nyitva hagyott autóból elloptak egy sporttáskát, amiben ruhák (két kabát), telefontöltő, fülhallgató és egyéb használati tárgyak voltak.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A nyomozást végző rendőrnő csütörtökön a rendőrkapitányság épületében figyelmes lett erre a csodálatos kabátra. Pont ilyet loptak el az autóból egy hónappal korábban. 

Az ördögös kabát viselője a kihallgatás során azt mondta, hogy azzal négy hete az egyik rokona lepte meg. A rendőrnő arra is emlékezett, hogy az ajándékozó rokontól - aki jelenleg gépkocsifeltörések miatt előzetes letartóztatásban van - foglalta le a másik lenyúlt kabátot. Ezek után a Vasút utcai lopás miatt is a 27 éves K. Mihályra terelődött a gyanú.

A nyomozók még aznap házkutatást tartottak az ördögös kabátosnál, a lakásban pedig olyan több százezer forint értékű szerszámkészletet (betoncsiszoló, betonvágó és fugázópisztoly) találtak, amiket 2016. február 16-án Kecskeméten, a Kistemplom utcában parkoló ponyvás teherautó rakteréből lopták el.

A beszerzett információk alapján megalapozottá vált a gyanú arra, hogy ezeket a tárgyakat P. Béla tulajdonította el. A kecskeméti férfinél tartott házkutatás során a rendőrök lefoglalták a teherautóból elvitt kisgépeket és szerszámokat. Ellene lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - szabadlábon hagyása mellett - indított büntetőeljárást a Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. A 30 éves férfi gyanúsítotti kihallgatásakor beismerte tettét.

A nyomozónő pénteken a közel egymillió forint értékű munkaeszközöket hiánytalanul visszaadta a sértettnek. (police.hu)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.