A PDSZ nem vesz részt a köznevelési kerekasztalon

oktatás
2016 február 22., 13:26
comments 66

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete hétfőn tartotta XII. kongresszusát, és az eseményt követő sajtótájékoztatón Mendrey László elnök sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy mivel a szervezet 

nem tartja legitimnek, ezért nem vesz részt a köznevelési kerekasztalon. 


Mendrey azzal magyarázta ezt, hogy a kerekasztal munkájában többségében "kormánytól függő, kormány közeli szervezetek vesznek részt", a PDSZ pedig nem szeretne  "díszellenzékként" statisztálni az egyeztetésekhez. Az elnök jelenleg 

a sztrájkot látja egyetlen megoldásként arra, 

hogy a kormány észhez térjen, ehhez azonban összefogásra van szükség a szakszervezetek között. Épp ennek érdekében a kongresszus felhívást fogalmazott meg, hogy nyissák össze a Pedagógusok Szakszervezete és a PDSZ sztrájkbizottságát. Külön kérték a PSZ-t, hogy mondja fel a 2013. évi sztrájkbizottsági megállapodásban foglalt moratóriumot, miszerin amíg tárgyalnak kormánnyal, nem hirdetnek sztrájkot.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.