Nyugalom, nyugalom, már csak néhány hónap, és elindul az egészségügy rendbetétele

Egészségügy
2016 február 23., 05:49
comments 129

Interjút adott a Népszabadságnak az új egészségügyi államtitkár, Ónodi-Szűcs Zoltán. El is mondta, hogy meddig kell várni, hogy elinduljon valami változás az egészségügyben:

"Március végére, április elejére megszülethetnek azok a jogszabályok, amelyek segítik, hogy jobb, biztonságosabb legyen az egészségügy"

– mondta. Szerinte ha sikerül átláthatóbb szerkezetben működtetni az egészségügyet, akkor újraoszthatják a belső tartalékokat, és azután a költségvetési források is megnyílhatnak.

"Azt gondolom, hogy márciusban, a költségvetési vita idején már mi is tudunk felmutatni eredményeket, és kérhetjük hozzá a forrásokat"

– mondta Ónódi-Szűcs.

A kórházi kancelláriarendszer a gazdasági döntések egy részéért felel majd, de hogy mik lesznek a pontos feladatok, arról jelenleg is egyeztetéseket folytatnak a nemzetgazdasági tárcával. A kancellár feladata lesz az ellátás megszervezése is, abban az esetben, ha nincs orvos a feladatra."Szeretnénk elérni, hogy minden orvos csak azt a tevékenységet végezze, amire képzettsége feljogosítja és amiben van kellő gyakorlata. Ettől jelentősen javulhat az ellátás biztonsága"

- monda az államtitkár. A háziorvosoktól azt kérik, mérjék fel betegeik állapotát, de újraírják azokat az ellátási minimumfeltételeket is, amelyeket a kórházak többsége nem tud teljesíteni.

(Népszabadság / MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt