Percenként 20 ezer forinttal nő a Klik adóssága

oktatás
2016 február 23., 10:19
comments 58

"Tájékoztatom, hogy a KLIK jelenleg fennálló tartozásállománya 17 milliárd forint" - írta Rétvári Bence államtitkár egy kérdésre. Tavaly január elején még 4,7 milliárd volt ugyanez a szám. Szédületes tempó, azt jelenti, hogy tavaly 

másodperceként

340 forinttal,

percenként

20 400 forinttal,

óránként

1 224 000 forinttal, 

naponta

29 376 000 forinttal 

nőtt a Klebesberg adóssága. 

A Klik az elmúlt hónapokban lényegben csak béreket fizetett ki, mást nem. 

Ha tudja tartani a Klik ezt az iramot, akkor így alakul a számláló, amit hétő hajnali dátummal indítottunk el: 


És miért ne tudná? Rétvári Bence válasza szerint ugyanis az volt a gond, hogy

"A KLIK létrehozásakor a szervezet költségvetésének tervezését jelentős mértékben befolyásolták a 2011 . évi önkormányzati beszámolók (kiadások és bevételek), a 2012 . évi támogatási előirányzatok alapján rendelkezésre álló adatok, a szervezet számos, önkormányzatoktól megörökölt adóssága, kifizetetlen számlák, továbbá olyan folyamatban lévő szerződések, melyek költségvetési vonzata nem volt előre kalkulálható. Az elmúlt években több korrekció is történt. A 2016. évben a KLIK már a tapasztalatok és az összes körülmény ismeretében megállapított költségvetéssel működhet."

Az is biztató, hogy a tartozások rendezése helyett a Klik gáz- és áramkikapcsolási moratóriumot kért, hogy nem maradjanak fűtés és világítás nélkül az iskolák.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.