A pápát is megviselte szállodája recepciósának rejtélyes halála

2016 február 24., szerda 14:47
13

Teljes boncolást és bűnügyi nyomozást kért az olasz rendőröktől a Vatikán Miriam Wuolou rejtélyes halála ügyében. A 34 éves, héthónapos terhes asszony erősen oszló holttestét otthonában találták meg a rendőrök, akiket Wuolou fivére riasztott azután, hogy nővére nem vette fel a telefont.

Az eritreai származású Wuolou, aki házassággal szerzett olasz állampolgárságot, a Vatikán falain belül működő szálloda, a Domus Santa Marta recepciósa volt. Ebben a szállóban él Ferenc pápa is, aki a jelentések szerint nagyon a szívére vette Wuolou halálát.

A pápa állítólag kifejezetten kedvelte az asszonyt, aki reggelenete nagy mosollyal, este pedig privát üzeneteivel fogadta az egyházfőt. Aki amúgy már korábban is jelezte, hogy családjaként tekint a szálloda dolgozóira - egyszerm még egyik napi miséje szentbeszédét, a homíliát is a Santa Marta egyik elhunyt dolgozójának szentelte. "Ezek a férfiak és nők a családunk részei. Családot alkotnak, nem csak alkalmazottaink" - mondta.

A Vatikán tehát a pápa személyes érintettsége miatt avatkozhatott bele a nyomozásba, bár arra a körülmények is okot adhatnak. Még akkor is, ha az első jelentések szerint a holttesten nem találtak erőszakra utaló nyomokat. Egyelőre csak annyit tudni, hogy Wuolou cukorbeteg volt, ami a terhesség alatt különösen veszélyes, akár halálos is lehet, de a rendőrség egyelőre nem elégedett ezzel a magyarázattal.

Így hát meghallgatták Wuolou fivérét és férjét is, aki

  • a halála idején biztosan, de talán soha előtte sem élt együtt a nővel;
  • és egyáltalán nem biztos, hogy ő a gyermekének az apja.

Wuolou minden bizonnyal csak névházasságban élt férjével, amit az állampolgárság megszerzéséért kötöttek. Legalábbis az olasz sajtóhírek szerint a rendőrség most a házasság körülményeit is vizsgálja, illetve DNS-mintát is vettek Wuolou magzatából, hogy kiderítsék, ki lehetett az apa. (Via The Daily Beast)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt