Az Együtt tüntetést hirdetett vasárnapra a kopaszos akció és a kvótanépszavazás miatt

2016 február 24., szerda 15:14
153

Az Együtt szerint botrány, hogy a Nemzeti Választási Irodánál tegnap történtek után a miniszterelnök ma „népszavazást merészel kezdeményezni”. A párt elutasítja, és a demokrácia megcsúfolásának tartja a Fidesz tegnapi és mai lépéseit – írták.

A párt ígérte, Orbán kezdeményezése ellen mindent el fog követni az elkövetkező hónapokban, „mert a magyar társadalom nem Európa-ellenes, és ezt be fogjuk bizonyítani”.

Az Együtt felszólítja a Fideszt, hogy „ne akadályozza erőszakkal a népakarat érvényesülésének lehetőségét, ne manipulálja hazug, figyelemelterelő kampányokkal a magyar társadalmat”, hanem „teremtse meg annak a lehetőségét, hogy hazánkban újra legyen becsülete az erőszakmentes népi kezdeményezéseknek”.

Az „erőszakmentes népi kezdeményezések védelme érdekében” az Együtt vasárnapra egy budapesti tüntetést hirdetett.

Update

Lopják a jogom! Vissza a népszavazást a népnek! című tüntetés Orbán évértékelőjével egyidőben és szomszédjában, a Lánchíd utcában, a Várkert Bazárnál lesz vasárnap 15 órától (a beszédek csak Orbán beszéde után kezdődnek). Juhász Péter is a felszólalók között lesz.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt