Itt vannak a Klik tartozásai részletesen

oktatás
2016 február 24., 20:07
comments 128

Az LMP-s Ikotity István kérdezte meg, hogy: „Milyen következményekkel járt a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ adósságállományának felduzzadása? Mit tudunk a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ által görgetett adósságállomány megoszlásáról?”

Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter nevében a KDNP-s Rétvári Bence államtitkár válaszolt. Eszerint a 17 milliárd forintnyi adósság a 2016. január 31. napi állapot szerint így oszlik meg:

  1. 30 nap alatti lejáratú: 2,113 milliárd forint
  2. 30-60 nap közötti: 2,105 milliárd forint
  3. 60 napon túl lejárt: 6,852 milliárd forint

A mellékelt 1 . táblázat a tartozásállomány megyénkénti megoszlását mutatja, míg a 2. táblázat a 10 legnagyobb adósággal rendelkező tankerületéről nyújt tájékoztatást.

photo_camera Forrás: Rétvári Bence írásbeli válasza a Klik adósságairól

Rétvári szerint egyetlen alkalommal (2015 decemberében) fordult elő, hogy a postai
szolgáltatás igénybevétele szünetelt, de a Magyar Posta Zrt.-vel folytatott egyeztetések után a tartozásállományt rendezték, így most zavartalan a postai szolgáltatások igénybevétele.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.