Nyugati nyomásra elhalasztják a macedón választásokat

külföld
2016 február 24., 11:01
comments 31

Április 24. helyett csak június 5-én rendeznek választásokat Macedóniában, döntötte el a skopjei a parlament. A képviselők többsége által megszavazott javaslat szerint "a szavazók zaklatása és a rájuk helyezedő nyomás" miatt van szükség halasztásra.

Az USA/EU-Oroszország politikai csatározások frontvonalában és a migránsválság legközepében elhelyezkedő Macedóniában már közel egy évtizede van hatalmon Nikola Gruevszki miniszterelnök. Gruevszkit jó ideje vádolják korrupcióval és antidemokrata intézkedésekkel, ám a döntésnek köszönhetően sikerült még egy kis időt nyernie.

A halasztásról beszámoló Reuters szerint egyértelmű, hogy az nyugati nyomásra született, és inkább az európai és amerikai érdekeknek kedvez.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.