Orbán Viktor a keresztényeket, a zsidókat, a melegeket és saját lányait félti a bevándorlóktól

POLITIKA
2016 február 25., 10:46

Orbán Viktor nagyinterjút adott a Bildnek, ami egyszerre jelent meg a német lapban és a Business Insideren. A szokásos nemzetkarakterológiai észrevételek és a németeknek való beszólogatás mellett a legérdekesebbek a magyar miniszterelnök gondolatai arról, hogy mi a baj valójában az esetleg Magyarországra érkező menekültekkel.

Íme a legérdekesebb megállapítások az interjúból: 

  • A németek és mi, közép-európaiak fenntartjuk Európa alapértékeit: a keresztény-zsidó világképet és a garanciát arra, hogy az egyezményeket betartják.
  • Ha valaki közel-keleti, regisztrálatlan bevándorlók tömegeit fogadja be egy országba, az azt is jelenti, hogy importálja a terrorizmust, a bűnözést, az antiszemitizmust és a homofóbiát. Mi magyarok kulturális olvaszótégely vagyunk. Európa legnagyobb zsinagógája itt van Budapesten. 
  • Egy kőhajításnyira tőle áll a kontinens egyik legnagyobb katolikus székesegyháza. A keresztények és a zsidók együtt, egymás mellett élnek. Nincsenek gettók és tiltott területek, nincsenek olyan jelenetek, mint újévkor Kölnben. A kölni képek mélyen érintették a magyarokat. 
  • Nekem négy lányom van. Nem akarom, hogy olyan világban nőjenek fel, amelyben olyasmi megtörténhet, mint Kölnben. 

Bónusz lámpavas:

  • Brüsszel olyan ígéreteket tesz a törököknek, amelyeket az uniós tagországok nem tudnak és nem is akarnak betartani. Illúziónak nevezte azt a tervet, hogy több százezer embert átvegyenek Törökországtól és elosszanak a  tagállamok között.   "Engem itt Budapesten felakasztanának a lámpavasra, ha ehhez hozzájárulnék" - mondta a miniszterelnök.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.