A kormány nagyon szeretné, ha a szülők hétfőn elengednék az iskolába a gyerekeket

POLITIKA
2016 február 26., 08:52
comments 188

"Február 29., hétfő ugyanolyan tanítási nap, mint az év más napja" - jelentette ki az M1 reggeli műsorában Sipos Imre, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős helyettes államtitkára. Eltekintve attól, hogy az év más napjai között azért előfordulnak olyanok is, melyek nem tanítási napok, Sipos itt arra próbálhatott utalni, hogy

február 29-re a Facebookon tiltakozást szerveznek, a mozgalomhoz eddig már 26 ezer szülő csatlakozott.

A tiltakozás lényege, hogy aznap gyerekeik nem mennének iskolába. Az államtitkár azért aggódik, hogy ezzel "szétválasztás indulna" az iskolákban, pedig szerinte

"minden gyermek egyforma, azért járnak iskolába, hogy tanuljanak".

Különben is, szerinte a tiltakozásra, véleménynyilvánításra rengeteg más lehetőség is van, például ott az iskolaszék, meg a diákok "napi kapcsolatban lehetnek" a pedagógusaikkal. Hogy ez hogy jutott az eszébe, azt nem egészen értem, tudtommal a diákoknak pont most nem a pedagógusaikkal van bajuk.

Siposnak a tiltakozás szimbólumává vált kockás ingről is van véleménye. Szerinte

"az öltözés ízlés dolga, a családok dolga",

akármit is jelentsen ez. (Via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.