Három emberrel végzett egy ámokfutó Kansasben

külföld
2016 február 26., 05:16
comments 13

Négy helyszínen is lövöldözött egy ámokfutó a kansasi Hesstonban. A támadó, egy 38 éves, büntetett előéletű festő a hesstoni fűnyírógyártó, az Excel Industries alkalmazottja volt, egymás után négy helyszínen is lövöldözött.

A rendőrök végül munkahelyén, az Excel Industries telephelyén lőtték agyon, de addigra már három emberrel végzett, üt másikat életveszélyesen megsebesített. Az ámokfutásnak további kilenc sérültje van.

A rendőrség kizárja a terrortámadást, szerintük "magányos elkövetőről van szó, aki válogatás nélkül lövöldözött maga körül".

Az ámokfutó helyi idő szerint délután öt őra körül a Hesstonhoz közeli Newton városában kezdett vaktában lövöldözni, első áldozata egy kamionsofőr volt, akit a válán sebesített meg. Nem sokkal ezután meglőtt egy másik sofőrt, akinek ellopta a kocsiját. Ezzel indult az Excel Industries telephelyére, útközben pedig az autóból is lövöldözött.

Helyi sajtóértesülések szerint az ámokfutást megelőzően a tettes olyan fényképet osztott meg a Facebook közösségi oldalon, amelyen egy fegyverrel pózol. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.