Wáberer György miniszteri biztosé lehet több értékes telek a Mom Parknál

politika
2016 február 26., 11:03

A miniszterelnök barátjához, Garancsi Istvánhoz tartozó Market-csoport egyik cége lett az Alkotás utca és a Csörsz utca sarkán álló értékes telkek egyike – tudta meg a Magyar Nemzet.

Orbán Viktor miniszterelnök és Garancsi István, a Videoton FC tulajdonosa a lelátón a Rosenborg győzelmével záruló DVSC-meccsen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2015. július 30-án.
photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök és Garancsi István, a Videoton FC tulajdonosa a lelátón az Európa Liga-selejtező 3. fordulóján, a Debreceni VSC–Rosenborg meccsen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2015. július 30-án (Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)

De a többi telekre is csak egy cég, a Wáberer György miniszteri biztos érdekeltségében álló W-New Holding Kft. cége, a Green Urban Elegant Kft. adott be konkrét, 480 millió forintos ajánlatot.

Orbán Viktor miniszterelnök és Wáberer György a Waberer's új üzemi üdülőjének avatóünnepségén Balatonvilágoson - (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)
photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök és Wáberer György a Waberer's új üzemi üdülőjének avatóünnepségén Balatonvilágoson (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

A XII. kerület január végén harmadszorra írta ki a pályázatot a négy, összesen 3800 m2-es telek eladására 374 millió forintos kikiáltási árral. A kerület fideszes polgármestere, Pokorni Zoltán szerint 1,5 éve tárgyalnak egy befektetővel.

A két milliárdos közös irodaház-fejlesztésbe kezdhet, ha megegyeznek Pokornival. (via HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.