Balog Zoltán: Az irgalom sokszor képes kipótolni a pénzhiányt és a rendszer hiányosságait az egészségügyi és a szociális ellátórendszerben

politika
2016 február 27., 09:54
comments 251

Balog Zoltán  a Dizseri Tamás szeretetszolgálati díj átadása alkalmából rendezett ünnepségen kijelentette, hogy 

"az irgalom és az emberi minőség sokszor képes kipótolni a pénzhiányt és a rendszer hiányosságait az egészségügyi és a szociális ellátórendszerben."

Szerinte a a családokban, a szociális és egészségügyi ellátórendszerben minden az emberi minőségen múlik, az irgalmat nem lehet pótolni több finanszírozással és rendeletekkel. A miniszter szerint 2010 óta egyre nehezebb beszélni a szociális ellátórendszer és az egészségügy problémáiról, mert azóta látják milyen nehéz belülről változtatni. De a miniszter szerint van lehetőség a változtatásra, 

"amelynek lényege, hogy ne jöjjenek létre lelketlen rendszerek."

A miniszter megnyugtatta azokat a protestáns lelkipásztorokat, akiknek lakóhelyét a gyülekezet jelöli ki, jár nekik is a családok otthonteremtési kedvezménye. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.