Az NVB átengedte a kormány népszavazási kezdeményezését

POLITIKA
2016 február 29., 16:17
comments 278

Hétfőn délután összeült az Nemzeti Választási Bizottság, hogy döntsön a múlt héten beadott népszavazási kezdeményezésről. 

photo_camera

Patyi András, a Nemzeti Választási Bizottság elnöke a szavazás előtt elmondta, hogy szerinte kormány népszavazási kezdeményezése nem ütközik nemzetközi szerződésből adódó kötelezettségbe. Majd az NVB 9 igen és 3 nem mellett megszavazta a kormány kötelező kvótákról szóló népszavazási kezdeményezését.

A döntést az MSZP-s Litresits András és az LMP-s Bodolai László megbízottak, valamint Fábián Adrián választott tag nem támogatták.

A kormány most hitelesített kérdése így szól: 

„Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.