Levágott gyerekfejet lengető asszonyt fogtak el a moszkvai metróban

külföld
2016 február 29., 11:07
comments 300

Irtózatos jelenet játszódott le hétfőn a moszkvai metró Oktjabrszkoje polje megállójánál. A rendőrség éppen igazoltatni készült egy fekete ruhás nőt, amikor az egy gyerek levágott fejét kapta elő a kezében lógatott nejlonzacskóból és kiabálni kezdett, hogy megöltem, megöltem. 

Orosz sajtóhírek szerint a bébiszitterként dolgozó nő munkaadójának négyéves gyereke az áldozat.

photo_camera

Az orosz sajtóban már délelőtt megjelent egy hír arról, hogy Moszkva északnyugati részén egy lakástűz után lefejezett kisgyerekholttestet találtak a tűzoltók.

Rendőrségi jelentések szerint a nő megvárta, míg a család a nagyobbik gyerekkel együtt elment otthonról, ezután megölte és lefejezte a kisebbiket, majd felgyújtotta a lakást. Az Interfax szerint az indítéka az volt, hogy megcsalta a férje, de az nem világos, hogy ehhez mi köze volt a kisgyereknek.

Ennyi a hír több forrásból megerősített része. A nemzetközi sajtóban - nyilván az orosz források szerint üzbég nő ruhája miatt - olyan, meg nem erősített információk kezdtek keringeni, hogy a nő Allah akbárt kiabált volna, sőt robbantani készült volna. A helyszínen készült, kitakarás nélküli videóban - NE NÉZD MEG, HA NEM BÍROD AZ ILYESMIT! - a kiabáló nő kétségtelenül kimondja a "terrorista" szót, de a többi információ fényében egyelőre nem világos, hogy az esetnek van-e bármi köze a terrorizmushoz.

(via runovosti)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.