Meglepetés: el fogják kaszálni Erdősinét, az MSZP boltbezárós kérdéséről lehet népszavazás

2016 február 29., hétfő 10:27
473

Bár csak délután fél ötkor kezdődik a Nemzeti Választási Bizottság ülése, az Index már most megírta azt a 444-nek is kiszivárogtatott hírt, hogy valószínűleg nem fogják befogadni a boltok vasárnapi kötelező zárva tartásáról szóló népszavazást a kormány érdekében, verőemberek társaságában eltérítő Erdősi Lászlóné kérdését. A négy másodperccel később pecsételő MSZP-s Nyakó Istvánét viszont igen.

Az indoklás az lehet, hogy bár a népszavazási kérdéseket személyesen kell benyújtani, ebben a hírhedt esetben az asszony fiatal férfi kísérője pecsételt.

Emlékezetes, hogy a kérdéses napon a Nemzeti Választási Iroda épületéhez hajnali hat felé érkező Nyakó már ott talált egy csapat izmos, kopasz kidobóembert, akik mappákkal a kezükben várakoztak ott, de nem árulták el, milyen ügyben. Nyakó után érkezett a helyszínre Erdősiné, akit egy majdnem kopasz fiatalember kísért. A felek így együtt több órán át várták a kapualjban, hogy a város másik pontján a Kúria döntést hozzon egy korábbi, szinén a boltbezárás ügyében benyújtott népszavazási kérdésről. Ha ugyanis a Kúria elutasítja azt, megnyílik az út, hogy valaki újabb kérdést nyújtson be ugyanabban a témában. Hogy kinek a kérdése az első, az azon dől el, hogy ki dug be előbb egy papírlapot a kapualjban található időbélyegzőbe.

A döntő pillanatban a kopaszok nem hagyták Nyakót pecsételni, a néni kísérőjét viszont előreengedték. Most úgy néz ki, ez volt a szarvashiba. Így ugyanis nem Erdősiné nyújtotta be a saját kérdését, ami miatt délután várhatóan diszkvalifikálja a bizottság.

Így jár az, aki a Fradi Security mellényében előszeretettel pózoló kopasz, börtönviselt biztonsági őrökkel akar megoldani számára kellemetlen politkai kérdéseket.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt