Kósa Lajos elmondta, hogyan szabad és hogyan nem szabad kérdezni tőle

POLITIKA
2016 március 01., 19:17
comments 164

Amikor Kósa Lajos Bánki Erik oldalán megpróbálta kimagyarázni, hogy miért csatornázták ma ki a közvagyon birodalmából 250 milliárd forintunkat, a sajtótájékoztató végén más, kellemetlen ügyekben is megpróbálták – merészelték! – kérdezni őt újságírók. Kapott például egy kérdést arra vonatkozóan, hogy mit gondol a múlt heti népszavazási balhéról (ahol a Fidesz alelnökéhez köthető kopaszok követtek el jogsértéseknek tűnő visszaéléseket).

Kósa elmondta, egy korábbi spontán sajtótájékoztatóján válaszolt mindenféle kérdésekre, de, mint az Index videóján látható:

Ez azt feltételezte, hogy teljesen nyilvánvalóan provokatív kérdéseket egymás után sorozatban nem tesznek fel, mert vannak annyira kollegiálisak a köz tájékoztatása ügyéhez, hogy nem szórakoztatjuk egymást ilyesmivel, hanem meghagyjuk a folyosói szaladgálós műfajnak, amikor üldözik a politikusokat a kameramanok és minden fajta szándékosan provokatív kérdéseket tesznek fel nekik. Miután ez megbomlott, mert az a helyzet, hogy nem sikerült ezt a hallgatólagos megegyezést tartani, ezért áttérünk a szigorúbb műfaji kötöttségekhez

– fejtette ki a politikus. Szóval innentől kezdve csak általános sajtótájékoztatón lehet kérdezni az uraktól.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.