Kósa Lajosnál senki nem magyarázza el jobban, hogy miért kell kivenni 250 milliárd forintot a magyar adófizetők zsebéből

2016 március 1., kedd 15:31
423

Kósa Lajos az MNB-s rablótörvény elfogadása után tartott sajtótájékoztatót a módosítást beadó Bánki Erik oldalán. Elég erős előadás volt, értesüléseink szerint ez volt a sajtótájékoztatók Sátántangója, az Index videóján átjön, milyen is volt a hangulat a háromnegyed órás, koherens mondatokat csak egészen ritkán tartalmazó eligazításon. Majdnem olyan jó fellépés volt, mint a híres fémkupakos.

Itt a három legerősebb mondat:

1.

Az alapítványi pénz helyesen egyetlen módon értelmezhető: az alapítványi pénz alapítványi pénz. Pont.

[DOES NOT COMPUTE! SYNTAX ERROR]

2.

Ha az MNB alapítványok közpénzként értelmeződnek, akkor nem lehetnek alapítványok, mert az alapítvány esetében ez az értelmezés lehetetlen; addig közpénz, amíg az alapító nem tette bele az alapítványba a közpénzt, és attól kezdve az alapítványi pénz, és nem közpénz.

3.

Azt gondoljuk, hogy az MNB által alapított alapítványok egy olyan speciális alapítványok, amelyek függetlenül attól, hogy nem teljesítik a közhasznúságra vonatkozó feltételrendszert, a törvény erejénél fogva - ex lege - közhasznú alapítványok.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt