1845 eljárás indult az államfő megsértése miatt Törökországban 2014 óta

külföld
2016 március 02., 10:29
comments 45

Az igazságügyi minisztérium közölte, hogy amióta 2014-ben Recep Tayyip Erdoğan a miniszterelnöki posztból átült az elnökibe, közel kétezer alkalommal kellett vizsgálatot indítani az államfőt becsmérlő állampolgárokkal szemben. 

Erdoğan könnyedén tekint sértésnek bármit, még az erősebben megfogalmazott kritikák után is bírósághoz fordul. Újságírókat, ismert közéleti személyiségeket és iskolás gyerekeket is feljelentett már. 

Az igazságügy miniszter, Bekir Bozdag a sajtótájékoztatón elmondta, hogy pirulás nélkül fel se tudná olvasni azokat a sértéseket, amiket az elnök fejéhez vágtak. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.