Még az Oscaron is szívnak a szoptató nők

életmód
2016 március 02., 17:58

Tom Hardy Oscar-gála helyszínéül szolgáló épület előterében ácsorogva várta feleségét, Charlotte Rileyt aki a mosdóban volt. Nem pisilni ment. Mellpumpával felszerelkezve anyatejet fejt. A vécén.

A filmakadémia jeles eseménye nem először mutatja meg, hogy képtelen figyelembe venni a szoptató nők szükségleteit.

Holott nemcsak a sztárok miatt kéne ezt megtenniük. A rendezvényen számos más kisgyerekes anya is részt vesz, a sajtó, a szervezők, a kiszolgáló személyzet dolgozói között is akadnak szoptató anyák.

A Dolby Theatre 2011 óta akadálymentesített, jelnyelvi tolmácsolást biztosít hallássérült látogatóinak, vakvezető kutyákat is fogad, sőt vendégei speciális étkezési szokásait is figyelembe veszi. A szoptató nők szükségleteit nem.

Nincs egy megfelelő szoba a helyszínen. Ajtó, kényelmes fotelek, konnektor, kézmosási lehetőség. Ennyi kellene a nyugodt körülményekhez.

Minek ment oda?!

A nyilvános szoptatás még ma is akkora felháborodást tud kiváltani sokakból, mintha a nő legalábbis odacsinált volna az utcára.

Egy éhes kisbabát megetető nőnek rendszeresen beszólnak a mai napig is, hogy etessen a mosdóban, hát undorító, maradt volna otthon. Mintha a női mellet egyenesen a fehérneműreklámok és azokban gyönyörködő embertársaink örömére alkotta volna a természet, vécében enni pedig természetes volna.

A szoptató, vagy tejet fejő nők pedig elrejtőznek, pedig a fejés nem választható opció. Azok kedvéért akik nincsenek képben, megsúgjuk, hogy ha bármilyen okból nem tudja a gyereket mellre tenni a szoptató nő, muszáj lefejnie a folyamatosan termelődő tejet. Néha szoptatás mellett is. Nem viccelünk: a felgyűlt tejtől a mell minimum kellemetlenül feszül, de be is gyulladhat, ami mocskosul fáj és magas lázzal is jár.

És ez még csak nem is a teljes kép.

Kivirágzott, ragyogó várandós hírességekből a klotyón bujkálva fejő oda nem való nőkig

Az állapotos hírességekről persze idén is áradozva szóltak a beszámolók, Emily Blunt ragyogott, Anne Hathaway kivirult. Pár hónap, és amennyiben szoptatnak majd, a reflektorfény - ahogyan a fent említett Charlotte Rileyval történt - a kigömbölyödött dekoltázst érdeklődve és elismeréssel nyugtázza, de fejni menjenek csak a mosdóba. Készíts te is sterilizált palackba vacsorát a szaros klozet mellett!

Tom Hardy és Charlotte Riley esete nem egy kedves férj története, aki a tollászkodó nejét várja, hanem a szoptatással kapcsolatban még ma is élő tabuké. Lehetsz átlagnő, vagy akár gazdag, híres, vagy ünnepelt sztár, ha szoptató anya vagy, akkor oldd meg a "problémád", ahogy tudod.


via

<br>

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.