Mindenki tapsol, mindenki fütyül, itt a hónap slágere, a Straight Outta Gütyül!

Popkult
2016 március 02., 10:23
comments 133

Twizzy Twist óta nem látott csoda érte a magyar hip-hopot: kedvenc X-TRA$ÚLYO$ magyar RAP$ZÁMAINKAT gyűjtő sorozatunk legújabb szereplője a Gütyül Gang (vagy Gütyüli Gang). A tagok: HerdsMan, Bolla, Szabó, Dodi, WalAki, Hege és S.K.U.B.A.

photo_camera

Itt a hónap slágere, a Straight Outta Gütyül:

Gütyül egyébként Ácson található, és egy 1993-as 24 óra-riport szerint így kapta a nevét:

„Amint megtudtuk, az ácsi faluvégi, a Jeges úti lakók viselik magukon ezt a már azóta meghalt Szűcs Juli néni által mondott szöveget, miszerint »Ott lakom, ahol a szél fütyül, az ott Gütyül«. így ismeri Ácson és környékén mindenki a község ezen részét.”

A dal HerdsMan „Gütyül LP” című lemezén lesz rajta. Ő az ácsi NWA Eazy E-je, akinek ajánlom a tavalyi, Véleményem van című slágerét is, amiben elhangzik, hogy „nem születtem vesztesnek”, miközben a rapper a West Coast feliratú baseballsapkájára mutat.

Forradalmi módon 3:30-nál a hip-hop-előadó édesapja is felbukkan pozitív példaként:

photo_camera

10/10 (via suntm)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.