Szuper szórakoztatóan vagdalkozó interjút adott a Fidesz-közeli szlovákiai magyar pártvezér

külföld
2016 március 02., 08:38
comments 40

Sajtótörténetileg is jelentős interjút jelentetett meg a szlovákiai magyar Új Szó a Fidesz-közeli magyar párt, az MKP vezetőjével, Berényi Józseffel.

Az interjú nagyszerűségét az adja, hogy Berényi a válaszainak egy jelentős részében egyáltalán nem a kérdésekre koncentrál, hanem a vele interjút készítő lapot ostorozza. 

Rögtön az egész beszélgetés így indul: 

"Néhány nappal vagyunk a választások előtt, esélyesnek tartja az MKP-t a bejutásra?

Nem szokványos dolog, hogy egy konkurens párt irányában pozitívan elkötelezett napilappal leüljek beszélgetni, vagyis egy olyan napilappal, amely elkötelezett az irányába, hogy mi ne jussunk be. De mivel monopolhelyzetben van az Új Szó, muszáj kivételt tennem. Olyan eredménnyel lennék elégedett, ami a parlamenti bejutásunkat jelentené, vagyis 5 százalék felettivel."

És ez így megy tovább. Berényi elmondja, hogy 

A sajtóval kapcsolatban világosan kell beszélni, úgy, ahogyan 1989 előtt az Új Szó a kommunista pártot nyomta, most a Most-Hidat segíti. Ez elég világos.

Majd manipulatív címadásokkal vádolja a lapot, azzal, hogy visszaélnek monopolhelyzetükkel, elmondja, hogy "Nem támadjuk a sajtót, csak az Új Szóról mondjuk el a véleményünket."

És így tovább, végeláthatatlanul, bármi is a kérdés, azonnal kezdődik a válasz, hogy 

Az Új Szó kezdte el ezt a témát, azzal, hogy miért támogatjuk....

Az is szórakoztató rész. amikor a lap újságírója rákérdez, nem problémás-e egy kétes hírű, önéletrajzában ordas nagyokat hazudó biztonságpolitikai szakértővel, Nógrádi Györggyel járni a lakossági fórumokat. 

Erre persze az a válasz, hogy "Biztos, hogy ha a Most-Hídnál lépett volna fel, akkor ez nem lenne önöknél probléma." De hozzáteszi azt is, hogy Nógrádit pedig csak a neoliberális körök tartják kétes hírűnek. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.