A VIII. kerület mesterbűnözője az a nő, aki előállítása közben rendőrnek adta ki magát és kirabolt egy másik rabot

bűnügy
2016 március 03., 12:00
comments 39

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség csalás vétsége miatt – gyorsított eljárásban – bíróság elé állított egy 34 éves nőt, aki a VIII. kerületi Rendőrkapitányság előállító helyiségében úgy csalta ki ékszereit egy másik előállított nőtől, hogy rendőrnek adta ki magát.

Az ügyészség közleménye szerint 2016. február 9-én az esti órákban más bűncselekmény gyanúja miatt előállították a Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitányságára.

A vádlott a rendőrkapitányság előállító helyiségében a vele egy időben előállított iráni állampolgárságú sértettnek valótlanul azt állította, hogy ő rendőr, majd felszólította, hogy adja át neki az ékszereit. A megtévesztett sértett a felszólítás alapján átadta 1 pár arany fülbevalóját és 1 darab arany karikagyűrűjét a vádlottnak, aki fülbevalókat a fülébe tette, a gyűrűt pedig az ujjára húzta.

A sértett később azonban elmondta a történteket a vele szemben eljáró rendőröknek, akik a vádlottat felelősségre vonták. Ennek során a nő a sértettől megszerzett fülbevalókat lenyelte, a szintén a szájába vett aranygyűrűt azonban a nyomozó hatóság elvette tőle és lefoglalta. A lenyelt fülbevalók közül utólag előkerült egy darab arany fülbevalóvég a későbbiekben szintén lefoglalásra került.

Hogy hova tűnt az az egy darab fülbevaló, az nem derül ki a közleményből, és elképzelésünk sincs. 

A vádlott által jogtalanul megszerzett ékszerek összértéke mintegy 150.000 forint.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitánysága által lefolytatott nyomozás eredményeként, a kerületi ügyészség a nőt a mai napon gyorsított eljárásban bíróság elé állította.

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítási eljárás eredményeként a Pesti Központi Kerületi Bíróság váddal egyezően állapította meg a vádlott bűnösségét, és ezért őt 1 év börtönbüntetésre ítélte. A bíróság a szabadságvesztés végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette, egyúttal megállapította, hogy a terhelt a szabadságvesztés felfüggesztésének próbaideje alatt pártfogó felügyelet alatt áll. Az ítélet jogerős.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.