Esztergomban múzeumból, Mosonszolnokon templomból loptak

Egy 41 éves keszthelyi lakos szerdán reggel bement egy esztergomi múzeum nyitott udvarába bement és a raktárépületből egy gázpalackot, valamint sátorvasakat akart lopni. Ebben azonban a helyszínre érkező restaurátor megzavarta, mire a tolvaj hozzá vágta a sátorvasakat, majd lelépett.

A rendőrök pár órával később egy italboltban találták meg a tettest. A férfit előállították, és gyanúsítottként kihallgatták.

Virágpénz

A mosonszolnoki templom belső terében még december 20-án feszítették le a falról az adomány gyűjtő perselyt, amibe virágra gyűjtöttek adományokat. 

A nyomozók azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható két fiatalt, akiket elfogtak, előállítottak és gyanúsítottként hallgattak ki az ügyben.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást Ny. R. 24 éves helyi és G. F. 21 éves mosonszolnoki lakosok ellen.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya az eljárást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Járási Ügyészségnek megküldte.