Felejtsd el azt, hogy ha utólag mutatod be a parkolójegyet, akkor nem büntetnek meg

Budapest
2016 március 04., 10:06
comments 175

Egy februári rendeletmódosítás miatt többé nem lehet megúszni a bírságot annyival, ha az autós utólag mutatja be a parkolójegyét. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes nyújtotta be azt a javaslatot, ami alapján 

a fővárosi közgyűlés február 17-én hatályon kívül helyezte a parkolójegy utólagos bemutatására lehetőséget adó részt.

Az eddigi szabályozás szerint, ha az autós az ellenőrzés időpontjában rendelkezett érvényes parkolójeggyel, csak azt nem az előírásoknak megfelelően helyezte el, vagy az ellenőrzés időpontja és a fizetés érvényességének kezdő időpontja között nem telt el 5 percnél hosszabb idő, vagyis épp az ellenőrzés ideje alatt vette meg a jegyet, akkor parkolásüzemeltető ügyfélszolgálati irodáján utólag még bemutathatta.

Mostantól viszont hiába lesz jegye az autósnak még a bírság kiszabásának időpontja előtt, semmire sem megy vele, mert már nem lesz hol és kinek bemutatni. Így elvileg ha valaki a megveszi a jegyet, de nem ér vissza az a kocsijához, mielőtt az ellenőr kiszabná a bírságot, a meglévő és érvényes parkolójegy ellenére is fizetheti a bírságot.

Az erről szóló cikkében az mfor.hu megemlíti azt is, hogy idei évi költségvetésben közterületi parkolási bevételek soron a tavalyi 800 milliós előirányzat után 20 százalékkal többet, 964,7 milliós bevételt terveztek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.