Utcai hőzöngőt győzködött a román miniszterelnök arról, miért kell befogadniuk a menekülteket

Kolozsváron, az erdélyi nemzeti múzeum előtt fogadta egy dühös férfi a román miniszterelnököt, Dacian Cioloşt. 

Az összegyűlt emberek közül egy férfi azt kérdezgette meglehetősen ingerülten, miért kell beengedni migránsokat, és velük együtt iszlamistákat Romániába. A Mediafax román hírügynökség tájékoztatása szerint az is elhangzott, hogy a miniszterelnök szégyellje magát azért, amit a románokkal tesz. 

A jelenet itt nézhető meg videón

Cioloş nem ment be a múzeumba, hanem odament beszélgetni a férfival. Megpróbálta elmagyarázni neki, hogy Románia az Európai Unió tagja, ezért muszáj eleget tennie a kvótának és e szerint fogadnia menekülteket. 

Arról beszélt, hogy az EU tagállamaként az ország támogatást kap és a románok így mehetnek külföldre munkát vállalni. De a jogok mellett kötelességeik is vannak, minden országnak muszáj befogadnia egy bizonyos számú menekültet. 

A férfit nem győzte meg a miniszterelnök érvelése, tovább hőzöngött és arról beszélt, hogy nem lehet egyenlőségjelet tenni a külföldön dolgozó románok és az országba érkező menekültek közé. 

Románia 160 menedékkérőt vesz át Olaszországból, 135-öt pedig Görögországtól március folyamán. Ez csak az első turnus, az országnak ugyanis az uniós kvóták alapján első körben több mint 6000 menedékkérőt kell majd átvennie. Korábban Bukarest nem zárkózott el az unióba érkezett migránsok önkéntes felajánlások alapján történő elosztásától, de ellenzi a kötelező kvóták bevezetét.  (Mediafax)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;