Gyöngyi magányos férfiakra vadászott az interneten, hogy aztán milliókat csaljon ki belőlük

bűnügy
2016 március 05., 12:18
comments 136

 

A 27 éves K. Gyöngyi 2014 májusában egy internetes társkereső oldalon ismerkedett meg az egyik sértettel, akit az sem zavart, hogy a nőt a randikra minden esetben két társa, B. István és B. Andrea is elkísérte.

Ahogy annak lennie kell, a kölcsönös szimpátia eredményeként közelebbi kapcsolatba kerültek egymással. Gyöngyi azzal hitegette a szerelmes férfit, hogy közös jövőt szeretne kialakítani, amit az minden további nélkül el is hitt. Majd egy hónappal később a nő azzal az ürüggyel akart hétmillió forintot kérni a sértettől, hogy örökölt egy nagy értékű ingatlant, és a testvére tulajdonrészének rendezése miatt van szüksége a kölcsönre.

A magányos férfi a közös jövőben bízva segítséget ígért a szerelmének. Mivel a kért összeggel nem rendelkezett, ezért a gyanúsított az összeköltözés ígéretével arra bírta rá a sértettet, hogy szalkszentmártoni otthona felét ajándékozza neki.

A férfi az ajánlatot elfogadta, majd őt B. István (aki egyébként Gyöngyi valódi élettársa volt) egy ügyvédhez vitte, ahol a már előkészített okiratok alapján nem szerelmével, hanem annak ismerősével, B. Andreával kellett volna az ingatlan egészére vonatkozó ajándékozási szerződést kötnie. A sértett vonakodott, de szerelme meggyőző ígéretei hatására aláírta az okiratot azzal a feltétellel, hogy csak átmenetileg veszíti el a tulajdonjogát a közel tízmillió forintot érő otthona felett.

Néhány héttel később a gyanúsítottak együtt ismét megjelentek a sértett lakóhelyén és közölték, hogy nincs pénzük az eredeti állapot visszaállítására.

 

Gyöngyi néhány héttel később, 2014 augusztusában ugyanazon az internetes oldalon ismerkedett meg az új szerelmével, akitől szintén különböző ürügyekkel csalt ki pénzt. A 74 éves férfi elhitte neki, hogy kedvese boldoggá teszi őt, és a több millió forintot is visszafizeti. Azonban a nőnek és társainak az adósság rendezése ezúttal sem állt szándékában.

A kunszentmiklósi nyomozók 2016. március 2-án fogták el K. Gyöngyit, aki az eljárás adatai szerint körülbelül 14 millió forintot csalt ki a két sértettől. Őt őrizetbe vették a rendőrök és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amelyet a Kecskeméti Járásbíróság 2016. március 4-én elrendelt. Társai szabadlábon védekeznek.

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csalás miatt nyomoz ellenük. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.