Lelépne Pest megyéből egy település

POLITIKA
2016 március 06., 09:10
comments 104

Ma sok helyen választ az ország: időközi választás lesz a Zala megyei Rigyácon, a Nógrád megyei Karancskeszin, ahol meghalt Kurunczi István polgármester, és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Fancsalon, ahol pedig feloszlatta magát a közgyűlés. 

photo_camera

Igazán nagy dolgok Pest megyében lesznek. Itt Péteriben és Tápiószentmártonban tartanak választás - mindkét helyen feloszlatta magát a közgyűlés. A legizgalmasabb voksolásra mégis Szentlőrinckátán lesz, ahol arról tartanak helyi népszavazást, hogy leszakadjon-e a település Pest megyéről, és helyette Jász-Nagykun Szolnokhoz tartozzon. 

Szentlőrinckáta két kilométerre fekszik Pest megye határától. Elhelyezkedése miatt a Közép-magyarországi Régióhoz (KMR) tartozik, és ezért uniós forrásoktól esik el, mivel a szomszédos Észak-alföldi Régióra kedvezőbb támogatási feltételek vonatkoznak - ezért döntött novemberben a képviselőtestület a népszavazásról. 

Nagy István polgármester már 2017 januárjától megyét váltana, de erre a friss jogértelmezés szerint csak 2019-ben kerülhet sor. Az 1595 szavazásra jogosult felének el kell mennie, hogy érvényes legyen a szavazás.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.