A Kúria szerint az, hogy a kopaszoknál Erdősi Lászlóné aláírásával ellátott papírok voltak, nem bizonyítja azt, hogy összejátszottak

politika
2016 március 07., 15:40
comments 272

Mint írtuk, a Kúria csütörtökön úgy döntött, hogy a Kubatov Gáborhoz köthető kopaszok akadályozták a boltok kötelező vasárnapi zárva tartása ellen népszavazást kezdeményezni kívánó Nyakó Istvánt, de arra nincs bizonyíték, hogy a kopaszok összejátszottak Erdősi Lászlónéval.

Nyakó Istvánt az NVI épületében nagydarab, kopasz férfiak veszik körül, hogy ne adhassa le a szavazatát 2016. február 23-án
photo_camera Fotó: Botos Tamás

Pontosan így fogalmaztak:

„Nincs olyan bizonyíték, mely ezt a kérelmezői előadást kifejezetten alátámasztja. Erre nem alkalmasak a kérelmező által csatolt és az NVI által megküldött bizonyítékok sem.”

Pedig mi is megírtuk, hogy az Origónak sikerült lefotóznia az egyik kopasz átlátszó mappáját, és egyértelműen látszik, hogy Erdősi Lászlóné aláírása szerepel a papíron.

photo_camera Kattintásra nagyobb méretben is látható

Azért is furcsa, hogy a Kúria így döntött, mert Nyakó István a felülvizsgálati kérelmében az Origo cikkét csatolta, és szó szerint is idézte:

photo_camera

A Kúria szerint tehát az, hogy fénykép van arról, hogy legalább egy izmos kopasz férfinál Erdősi Lászlóné aláírásával ellátott papír van, nem támasztja alá „kifejezetten”, hogy összejátszottak volna.

Micsoda véletlenek vannak!

Persze nem túl életszerű, de simán elképzelhető, hogy amikor a kopaszok – akik egyébként Nyakó és Erdősi Lászlóné előtt értek oda a Nemzeti Választási Irodához – hajnalban csak a hasukra ütve, az ujjukból szoptak egy nevet és egy aláírást, ami – mit ad Isten! – pont megegyezett a saját népszavazási kezdeményezését az MSZP-s politikus előtt 4 másodperc előnnyel (igaz, a segítőjén keresztül) elsőként blokkoló asszony nevével legyen azonos. Hiszen annyi Erdősi Lászlóné szaladgál a világban.

A legújabb fejlemény egyébként az, hogy miközben a rendőrség is nyomoz az ügyben (Nyakó Istvánt ki is hallgatta), a kopaszok 1 millió forintot szeretnének, mert megsértették őket azzal, hogy nem takarták ki az arcukat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.