Bloomberg bejelentette, hogy nem indul az elnökségért

2016 március 7., hétfő 22:42
106

Michael Bloomberg, New York város egykori milliárdos polgármestere saját hírügynöksége véleményoldalán jelentette be, hogy a nagy várakozás ellenére  - egyébként a papírformának megfelelően - nem indul el az idei amerikai elnökválasztáson. 

Michael Bloomberg. AFP PHOTO / STR

Bloomberg azt írja: osztja a közvélemény jelentős részének félelmeit a durvuló, populista kampány és a szélsőséges megnyilvánulások miatt, de nem lát reális esélyt arra, hogy független indulóként győzzön. 

Szerinte indulása esetén jó esetben egy három szereplős választásba torkollhatna a verseny, ám mivel így senki nem szerezne elegendő elektori szavazatot, a republikánus többségű kongresszus döntene az elnök személyéről a választópolgárok helyett. Bloomberg nem szeretné ilyen módon a Fehér Házba segíteni Ted Cruz texasi szenátort vagy Donald Trump ingatlanmágnást .  

A volt polgármester kritizálja mind a demokrata, mind a republikánus jelölteket, de leginkább Trumpot, aki szerinte minden idők "legmegosztóbb és legdemagógabb" kampányát folytatja, amely az emberek félelmeire és előítéleteire alapozva a választópolgárok legrosszabb ösztöneit próbálja saját javára fordítani. 

(Bloomberg View

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt