Szigorodnak a siófoki buliszabályok

Új szabályokat vezetnek be a siófoki Petőfi sétányon: a város képviselő-testülete egyhangúlag elfogadta azt az új tervet, ami szigorítja a Balaton déli bulifővárosának rendjét. 

Eszerint nem csak a kamerás megfigyelőrendszert turbózzák fel, de harminc fős biztonsági személyzet portyázik majd az Aranyparton, ahol három áteresztő-szűrőpontot is felállítanak, a szolgálat pedig ruházat- és csomagátvizsgálást végez majd. 

Veled is megtörténhet: boldog karácsonyt! (Fotó: Máthé Zoltán / MTI)

A személyzet tagjai "a szükséges hatósági és egyéb engedélyekkel rendelkező, egységes formaruházattal, és feladatellátásukhoz szükséges felszereléssel, kommunikációs eszközzel ellátott, lehetőség szerint egy, vagy két idegen nyelvet beszélő személyek" lesznek. 

A bulik sem tarthatnak majd reggelig: hajnali négy órakor a diszkókban beszüntetik a zenét és ötkor minden vendéglátóegységnek be kell majd zárnia. Eredetileg 3 órás zárórát akartak megszavazni a képviselők, de az eredeti elképzelést végül a klubokat üzemeltető vállakozók nyomására finomították. 

Lengyel Róbert polgármester azt is nyilatkozta, ragaszkodni fog ahhoz, hogy közterületen, meztelen táncosnők éjfél után se lehessenek, „aki meztelen nőt akar nézni, megtalálja máshol, az emberek többsége erre nem kíváncsi”.

(Somogyi Hírlap Online)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.