Toroczkai László elfogott bevándorlókkal büszkélkedik

2016 március 7., hétfő 15:53
172

Bevándorlókat, menekülteket és embercsempészeket kaptak el az ásotthalmi mezőőrök Toroczkai László, erős jobbikos kötődésű, független vezette településen - erről a polgármester maga számolt be büszkén a Facebookon. 

Fotó: Toroczkai László FB.

"Újabb elfogott törvénytelen bevándorló csoport. Jönnek Srí Lankáról (Ceylon), Iránból, Marokkóból, sőt Haitiről is. A kerítést megrongálják, s ahogy a legtöbb esetben, úgy ezúttal is szerb embercsempész vezeti őket (itt az utolsó képen ő néz a fényképezőgépbe)" - írja Toroczkai, utalva egy képre, amin egy látszólag hivatalos személy kapucnijánál fogva mutat be a kamerának egy férfit. 

A fotók tanúsága szerint az akcióra március 3-án, azaz csütörtökön került sor, és részt vettek benne polgárőrök is. Nem világos, hogy az állítólagos embercsempésszel szemben ki intézkedett, ezért erről levelet írtunk a rendőrségnek, amint választ kapunk, közöljük.

A polgármester egyébként nem teljesen elégedett, mert az elfogott csoportok nyílt befogadóállomásokra kerülnek, ahonnan - hiába a büntetőeljárás - később simán leléphetnek. Szerinte a megoldás a zárt munkatábor és a visszatoloncolás lenne. 

Toroczkai még 2014-ben toborozta össze a részben önkéntesekből álló, felfegyverzett mezőőrséget, miután a kormány duplájára emelte az önkormányzatok számára az ilyen célú állami támogatást. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt