A Klik elfogadhatatlannak tartja a tarnazsadányi iskola mosdójának állapotát

gazdaság
2016 március 08., 15:57
comments 242

Kedd délelőtt mutattuk be a heol.hu cikke nyomán a tarnazsadányi iskola egyetlen vizesblokkjáról készült fényképet. Az egészen döbbenetes fotó mellé az is kiderült a cikkből, hogy olyankor, amikor megtelik a szennyvíztároló, akkor ürülékben és vizeletben úszik az iskolaudvar, mert a szippantósnak már három hónapja nem fizet a Klik.

Fotó: Korsós Viktor/heol.hu
photo_camera Fotó: Korsós Viktor/heol.hu

Kedd délután a Klik közleményt adott ki, ebben egyrészt azt írták, hogy

elfogadhatatlannak tartják az iskola mosdóját és ezért is döntött úgy, hogy a tanulók és tanárok, valamint mozgáskorlátozottak számára teljesen új mosdókat alakít ki. A kivitelezéssel kapcsolatos teendők már folyamatban vannak.

Ugyanakkor az Erdőteleki Mikszáth Kálmán Általános Iskola Tarnazsadányi Tagiskolájában kialakult állapotokról szóló hírek miatt a Klik új vezetése azonnali jelentést kért a tankerülettől, és megtudták, hogy a hírekkel ellentétben a mostani helyzet nem a Klik mulasztása miatt alakult ki, és az iskolának nincs fennálló tartozása a szippantást végző cége felé. 

Mint írják, az iskola nem nyújtott be igényt a derítő gödör ürítésével kapcsolatban a KLIK irányába. A állami fenntartó az erre vonatkozó igényeket és kérelmeket eddig is minden esetben soron kívül jóváhagyta, ennek anyagi feltételeit előteremtette. Ha az iskola jelzi és szükséges, a KLIK ezt most is haladéktalanul elrendeli.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.