A kormány szerint nem kell olyan gyakran ellenőrizni a kéményeket

gazdaság
2016 március 08., 05:14
comments 131

Egyes kéményfajták rendszeres vizsgálatát egyszerűen megszüntetné, a maradékét pedig drasztikusan csökkentené a kormány, írja a Magyar Nemzet egy, a kabinet elé került javaslat alapján.

A Kéményseprők Országos Szakszervezetének elnöke, Vámos Csaba

"közveszélyes rezsicsökkentő tervnek"

minősítette az ötletet, amely szerint a gázkéményeket ezentúl csak kétévente, a szilárd tüzelésű fűtőberendezések kéményeit pedig csak négy évente kéne ellenőrizni.

Vámos szerint jelenleg 150 ezer életveszélyes kéményt tartanak nyilván, évenkénti ellenőrzés hiányában ez a szám rövid időn belül megtöbbszöröződhet. Mint mondta, egy háztartásnak évente 1500-2000 forintot kell fizetnie a kéményvizsgálatokért, melyek megszünésével "az életüket kockáztathatják az emberek".

De nagy vesztesei lennének az új szabályozásnak a kéményseprőcégek is, amelyek így bevételeik 70 százalékától eshetnek el, miközben már a jelenleg érvényes szabályok szerint se kérhetnek az év közepétől pénzt a lakosságtól a kémény tisztításáért. (Magyar Nemzet via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.