Egy német város 1200 eurót követel Izraeltől, mert segítettek kihúzni izraeli kémek sárba ragadt autóját

Németország északi részén fekvő Quarnbek városának önkormányzata küldött ki egy számlát 1263 euróról Izraelnek, amit azután követelnek, hogy ki kellett menteni a Moszad, azaz az izraeli titkosszolgálat két ügynökének autóját a sárból. 

A jelentések szerint a két felfegyverzett izraeli kém azért érkezett az országba, hogy ellenőrizzék egy a németek által Izraelnek adott tengeralattjáró elindítását a kieli kikötőből. 

Az egész ügyre úgy derült fény, hogy egy idős német polgár kiszúrta, hogy az autó egy lezárt területre hajt be. Amikor számon kérte a sofőröket, ők azt mondták, hogy egy későbbi vitorlásverseny helyszíne lesz a terület, és ezért nézik meg a csatornát. 

A két férfi autója viszont beleragadt a sárba, és kénytelenek voltak segítséget kérni. A tűzoltók és a rendőrség mellett az idős férfi is a helyszínre ment, hogy traktorral húzza ki a Fordot a sárból. A rendőrségnek az autó két utasa diplomáciai papírokkal igazolta közben, hogy miért lehet náluk fegyve, ekkor kiderült az is, hogy kikről van szó. A Moszad ügynökök állítólag megköszönték a németeknek a segítséget, még kezet is ráztak a kiérkező helyiekkel. 

Ugyanakkor az apró város polgármestere, Klaus Langer még mindig dühös, nem örül annak, hogy ismeretlen fegyveresek utazgatnak át a városon. (Haaretz)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.