Egy német város 1200 eurót követel Izraeltől, mert segítettek kihúzni izraeli kémek sárba ragadt autóját

2016 március 8., kedd 22:01
99

Németország északi részén fekvő Quarnbek városának önkormányzata küldött ki egy számlát 1263 euróról Izraelnek, amit azután követelnek, hogy ki kellett menteni a Moszad, azaz az izraeli titkosszolgálat két ügynökének autóját a sárból. 

A jelentések szerint a két felfegyverzett izraeli kém azért érkezett az országba, hogy ellenőrizzék egy a németek által Izraelnek adott tengeralattjáró elindítását a kieli kikötőből. 

Az egész ügyre úgy derült fény, hogy egy idős német polgár kiszúrta, hogy az autó egy lezárt területre hajt be. Amikor számon kérte a sofőröket, ők azt mondták, hogy egy későbbi vitorlásverseny helyszíne lesz a terület, és ezért nézik meg a csatornát. 

A két férfi autója viszont beleragadt a sárba, és kénytelenek voltak segítséget kérni. A tűzoltók és a rendőrség mellett az idős férfi is a helyszínre ment, hogy traktorral húzza ki a Fordot a sárból. A rendőrségnek az autó két utasa diplomáciai papírokkal igazolta közben, hogy miért lehet náluk fegyve, ekkor kiderült az is, hogy kikről van szó. A Moszad ügynökök állítólag megköszönték a németeknek a segítséget, még kezet is ráztak a kiérkező helyiekkel. 

Ugyanakkor az apró város polgármestere, Klaus Langer még mindig dühös, nem örül annak, hogy ismeretlen fegyveresek utazgatnak át a városon. (Haaretz)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt