Kiszivárogtak az Iszlám Állam 22000 katonájának adatai

külföld
2016 március 09., 22:54
comments 132

22000 terrorista neve, címe, telefonszáma és számtalan egyéb dokumentum került a brit Sky News tévécsatorna kezébe az Iszlám Állam történetének legnagyobb árulása révén. A nevek között a Szíriában harcolókon kívül ott lehet rengeteg, Európába beépült terrorista neve, címe és elérhetősége is.

Az anyagok között vannak az ISIS-be jelentkezők által kötelezően kitöltendő, 23 kérdést tartalmazó kérdőívek is.

A hihetetlenül értékes pendrive-ot egy olyan férfi lopta ki a terrorállam belső titkosrendőrségétől, aki szír ellenzéki harcosként tért meg és csatlakozott sz IS-hez. Állítása szerint azért ábrándult ki, mert a legbelső körökig eljutva rádöbbent, hogy az iszlám nevében harcolók egyáltalán nem tartják be a vallás előírásait.

A magát Abu Hamednek nevező férfi szerint az IS vezetése fokozatosan átcsúszott Szaddam Huszein egykori iraki diktátor Baath pártjának volt katonái kezébe. (A Baath nem iszlamista, henem kifejezetten világi párt volt.)

A férfi szerint az IS vezetése azon van, hogy elhagyja eddigi fővárosát, a szíriai Rakkát és előbb a szír sivatag mélyére, majd Irakba költözzön. Abu Hamed azt állítja, hogy bár a felszín egészen mást mutat, Szíriában Aszad elnök kormányerői, az Iszlám Állam és a kurd YPG együtt harcolnak a mérsékelt ellenzéki erők ellen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.